Minipajer med ost

Serverar: 6-8 portioner

Dessa små läckra pajer passar utmärkt att ha på buffébordet eller att servera som en liten kvällsrätt med en god sallad.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3½ dl vetemjöl
  • 75 g kallt smör eller margarin
  • 1 äggula
  • 1 krm salt
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 4-6 salladslökar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 1½ dl crème fraiche
  • ½ tsk salt
  • ½ krm vitpeppar
  • 1 nypa riven muskot
  • 2½ dl riven emmenthaleost, 28 %
  • Instruktioner

    1. Arbeta samman mjöl och tärnat matfett till en smulig massa i en matberedare. Tillsätt äggula, salt och vatten. Kör tills degen har samlat sig i en kula. Täck över degen med plastfolie. Ställ i kylen 30 minuter.
    2. Skär salladslöken i fina ringar. Smält matfettet och fräs löken glansig, ca 5 minuter. Låt svalna.
    3. Blanda ägg och crème fraiche. Krydda med salt, peppar och muskot. Rör ner osten och löken.
    4. Värm ugnen till 175 grader. Dela degen i 6 eller 8 bitar. Kavla ut dem mellan plastfolie så att de blir något större än pajformarnas omkrets. Klä små pajformar med degen. Nagga bottnarna och förgrädda 5-10 minuter. Höj värmen till 200 grader.
    5. Fördela fyllningen i formarna och grädda 15 minuter i het ugn. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben