Små söta mini pizzor som passar bra antingen till middag, lunch eller mellanmål.
Ingredienser
25 g jäst
2 dl ljummet vatten
2 msk rapsolja
1 tsk salt
Ca 5 dl vetemjöl
Fyllning
2-3 dl chilisås
200-250 g riven ost
300 g falukorv
100 g salami
16-20 körsbärstomater
Örtkrydda, tex. oregano
Tillbehör
Blandsallad
Instruktioner
- Smula ner jästen i en matberedare eller degbunke. Lös upp den med lite av det ljumma vattnet, tillsätt resten av vattnet, olja och salt.
Tillsätt ca hälften av mjölet och kör ett par varv på låg hastighet. Arbeta in resterande mjöl lite i taget till en lös och smidig deg.
- Stjälp upp på mjölat bakbord, dela i mindre bitar. Låt jäsa under bakduk ca 15 minuter.
Baka ut till mindre, runda pizzor och lägg på en bakpappersklädd plåt.
- Bred på chilisås, strö över ost och lägg på tunt skivad korv omlott. Halvera tomaterna och lägg på dem. Strö över örtkrydda.
- Grädda i 250 grader 10-15 minuter.
- Servera mini pizzorna med blandsalladen.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Sportlovsmat
Äntligen är det sportlovsdax! En del har förmånen att åka på vintersem...