Minipizzor med korv

Serverar: 5 portioner

Små söta mini pizzor som passar bra antingen till middag, lunch eller mellanmål.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2 dl ljummet vatten
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • Ca 5 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 2-3 dl chilisås
  • 200-250 g riven ost
  • 300 g falukorv
  • 100 g salami
  • 16-20 körsbärstomater
  • Örtkrydda, tex. oregano
  • Tillbehör
  • Blandsallad
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en matberedare eller degbunke. Lös upp den med lite av det ljumma vattnet, tillsätt resten av vattnet, olja och salt. Tillsätt ca hälften av mjölet och kör ett par varv på låg hastighet. Arbeta in resterande mjöl lite i taget till en lös och smidig deg.
    2. Stjälp upp på mjölat bakbord, dela i mindre bitar. Låt jäsa under bakduk ca 15 minuter. Baka ut till mindre, runda pizzor och lägg på en bakpappersklädd plåt.
    3. Bred på chilisås, strö över ost och lägg på tunt skivad korv omlott. Halvera tomaterna och lägg på dem. Strö över örtkrydda.
    4. Grädda i 250 grader 10-15 minuter.
    5. Servera mini pizzorna med blandsalladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Sportlovsmat
    Äntligen är det sportlovsdax! En del har förmånen att åka på vintersem...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben