Miniråraka med laxtartar och pepparrot

Serverar: 6-8 portioner

Lyxig och god förrätt

Ingredienser

  • 400 g skivad rökt lax
  • ½ dl finhackad schalottenlök
  • 1 dl finhackad salladslök
  • 2 msk pressad citronjuice
  • 2 msk créme fraiche
  • 1 kg fast potatis (t ex bakpotatis)
  • olja till stekning
  • salt
  • svartpeppar
  • 6-8 tsk pepparrotsfärskost
  • finhackad gräslök
  • citronfiléer till garnering
  • Instruktioner

    1. Strimla och finhacka laxen. Lägg i en skål och blanda med schalottenlök, salladslök, citronjuice och créme fraiche. Smaka av med salt och peppar.
    2. Skala, skölj och torka av potatisen. Riv den fint i matberedaren eller på rivjärnets grova sida. Skölj igen och lägg rivet att torka i en handduk.
    3. Hetta upp 2-3 msk olja i en stekpanna och lägg i en liten näve riven potatis. Stek ca 3 minuter på varje sida. Lägg på hushållspapper att rinna av. Stek i omgångar och lägg rårakorna på ett galler så håller de sig frasiga. Beräkna 2 stycken/person.
    4. Fördela rårakor på tallrikar med en generös klick laxtartar som formas till ett ägg med en sked. Klicka på ca 1 tsk pepparrotsfärskost. Toppa med gräslök och citronfiléer. Lägg på resterande rårakor som "sneda" lock.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    nilami 28 december 2010

    Supergod förrätt tyckte hela familjen :D

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben