Misogrillat fläskkött med nudlar

Serverar: 4 portioner

Smaksätt köttet med misopasta och grilla skivorna hastigt så att de inte bränns. 490 kalorier per portion.

Ingredienser

  • 400 g tunt skivad fläskytterfilé
  • 3 portionspåsar instant misosoppa, blue dragon
  • 2 msk rapsolja
  • 300 g glasnudlar
  • 2 morötter
  • 100 g färska sockerärter
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 pressad lime
  • 2 msk japansk soja
  • Instruktioner

    1. Rör ut misopasta med rapsolja och pensla köttet med blandningen. Tillaga glasnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj nudlarna hastigt i kallt vatten och låt dem rinna av.
    2. Skala och strimla morötterna, finstrimla sockerärtorna. Förväll grönsakerna ca 20 sekunder i lättsaltat, kokande vatten. Skölj dem i kallt vatten.
    3. Blanda morötter och ärter med nudlar. Häll i sesamolja, limesaft och 1 msk japansk soja. Blanda väl.
    4. Grilla köttet ca 2 minuter på varje sida. Servera med nudelsallad och extra soja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben