Mississippikaka med whiskeysås

Serverar: 10-12 portioner

En god kaka med härlig sås till!

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl socker
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 dl farinsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk kanel
  • 2 krm riven muskot
  • 1 dl hackade valnötter
  • 3/4 dl vatten
  • Till formen
  • Ströbröd
  • Smör
  • Whiskeysås
  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • 2 msk whiskey
  • Instruktioner

    Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ägg och socker poröst. Blanda vetemjöl med farinsocker, vaniljsocker, muskot och hackade valnötter. Vänd försiktigt ner mjölblandningen omväxlande med smält smör och vatten, i äggsmeten. Smörj och bröa en form cirka 25 cm i diameter, och häll i smeten. Grädda kakan i 175 gr i ca 45 minuter. Garnera med florsocker och valnötter. Sås: Blanda smör och socker i en kastrull och ställ den i hett vattenbad. Värm tills smöret är smält. Tillsätt ägget och fortsätt värma under vispning tills såsen tjocknar. Låt den svalna och tillsätt whiskeyn. Servera såsen varm eller kall till kakan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben