Mixad citrusmarmelad

En finfördelad marmelad, här kan man mixa olika citrusfrukter efter tycke och smak.

Ingredienser

  • 3 apelsiner
  • 3 pomeranser
  • 2 citroner
  • 1 grape
  • 1 clementin
  • 2 liter vatten per kg frukt
  • 1½ kg socker per kg fruktmassa
  • Instruktioner

    1. Tvätta frukten noga, skär i bitar så att alla kärnorna kan plockas bort och läggas i en kopp med vatten över natten. Kör frukten i en matberedare tills massan är slät. Häll fruktmassan och vattnet i en hink och låt stå över natten.
    2. Dag 2: Väg massan och koka den tills skalen är helt mjuka. Sila spadet från kärnorna, tillsätt det och sockret. Koka massan, under skummning tills skalen är genomskinliga och den måller för ett marmeladprov (häll upp lite massa på ett fat, ställ det i kylen, dra fingret igenom - när massan inte rinner ihop är det färdigt). Häll upp på rena och varma burkar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben