Mizans Mustiga Köttfärssoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Underbart god mustig soppa som jag slängde ihop av vad som fanns i skafferiet. Givetvis med min hemliga ingrediens, vi får se om ni kan lista ut vilken det är i listan.

Ingredienser

  • 500 g blandfärs
  • 1 gul lök
  • 1 röd lök
  • 1-2 vitlök solo
  • 500 g passerade tomater
  • 10-12 potatisar, king edward
  • 3 morötter
  • 4 äpplen
  • 3 lagerblad
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • ½ - 1 paket fryst örtkrydda provencale
  • Citronpeppar
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Skala potatis, morötter och äpplen och skär dessa i mindre bitar. Lägg potatis och morötter i en stor kastrull så de täcks precis av vatten. Salta och låt koka tillsammans med lagerbladen.
    2. Finhacka lök och vitlök, fräs i stekpanna tillsammans med färsen tills det är genomstekt.
    3. Häll av ca hälften av det kokta potatisvattnet och lägg försiktigt i färsblandningen i kastrullen.
    4. Tillsätt passerade tomater, äpplen, matlagningsgrädde och buljong. Krydda med salt, citronpeppar, örter och vaniljsocker.
    5. Låt det gärna stå och sjuda en stund. Smakar som bäst dagen efter tillagning.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4
    1

    Kommentarer (2)

    Gumbi 1 november 2011

    Tror den hemliga ingrediensen är vaniljsocker :) det lät väldigt spännande att ha med det i en soppa :)

    mizan112 2 november 2011

    Rätt gissat!!! Det blir en annorlunda spännande smakupplevelse.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben