Mjölkchokladgrottor med pinjenötter

Serverar: 24 portioner

Mjölkchoklad och pinjenötter är en härlig vaiant på de klassiska hallongrottorna.

Ingredienser

  • 250 g smör
  • 1½ dl socker
  • 4½ dl vetemjöl
  • 1 dl Marsánpulver (pulver till marsánsås)
  • 1½ tsk bakpulver
  • 100 g pinjenötter
  • 100 g mjölkchoklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Rör smör och socker mjukt i en bunke. Blanda vetemjöl, marsánpulver och bakpulver i en skål. Tillsätt mjölblandningen och pinjenötterna till smör- och socker blandningen. Arbeta ihop alltsammans till en deg.
    3. Dela degen i 24 jämnstora bitar. Rulla och lägg dem i pappersformar. skär chokladen i grova bitar. Gör en grop med tummen i varje kaka och tryck i en chokladbit.
    4. Grädda kakorna i ca 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben