Mjölkchokladkaka med bär och polly

Serverar: 8-10 portioner

Otroligt kladdig och god chokladkaka som har ett bär och frukt hav i mitten. Servera eventuellt med en klick vispad grädde. Polly smakar arrak och vanilj. Välj mellan mörk, ljus och blandad.

Ingredienser

  • 200 g mjölkchoklad
  • 200 g smör
  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 3½ dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 1 dl Polly
  • Garnering
  • Valfria bär och frukter
  • Servering
  • Eventuellt vispad grädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Smält choklad och smör på svag värme. Låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver. Rör ner det smälta i äggblandningen. Sikta ner mjölet och rör om.
    3. Häll smeten i en smord och bröad form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Tryck ner Polly i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen 8-9 minuter. Låt kakan svalna och ställ kallt.
    4. Garnera med bär när det är dags att servera och servera gärna med en klick vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben