Mjölkchokladkaka med bär och polly
Otroligt kladdig och god chokladkaka som har ett bär och frukt hav i mitten.
Servera eventuellt med en klick vispad grädde.
Polly smakar arrak och vanilj. Välj mellan mörk, ljus och blandad.
Ingredienser
200 g mjölkchoklad
200 g smör
4 ägg
2 dl socker
3½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 dl Polly
Garnering
Valfria bär och frukter
Servering
Eventuellt vispad grädde
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Smält choklad och smör på svag värme. Låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver. Rör ner det smälta i äggblandningen. Sikta ner mjölet och rör om.
- Häll smeten i en smord och bröad form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Tryck ner Polly i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen 8-9 minuter. Låt kakan svalna och ställ kallt.
- Garnera med bär när det är dags att servera och servera gärna med en klick vispad grädde.
Liknande recept
Kommentarer (0)