Mjölkchokladkaka med marinerade jordgubbar

Serverar: 8-10 portioner

Mjölkchoklad och jordgubbar marinerade i Cointreau är smaker som passar utmärkt ihop!

Ingredienser

  • Marinerade jordgubbar
  • 500 g jordgubbar
  • 2 msk Cointreau (apelsinlikör)
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 2 msk florsocker
  • Chokladkaka
  • 200 g smör
  • 100 g mjölkchoklad, finhackad
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • Servering
  • Vispad grädde
  • Instruktioner

    1. Rensa jordgubbarna och skär dem i mindre bitar. Rör ihop Cointreau, citronsaft och florsocker till en lag. Häll den över jordgubbarna och låt det stå i ca 1 timme.
    2. Sätt ugnen på 175 grader.
    3. Smält smöret i en kastrull. Lägg i chokladen och rör tills den har smält. Häll smörblandningen i en bunke. Vispa upp äggen lätt och rör ner dem i smörblandningen.
    4. Blanda ihop vetemjöl, socker, vaniljsocker och kakao i en bunke. Sikta ner det i äggblandningen och vänd ihop till en smet.
    5. Häll smeten i en springform, ca 23 cm i diameter, med bakplåtspapper i botten och smorda och bröade kanter. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt den svalna.
    6. Servera kakan med marinerade jordgubbar och en klick vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Soleado 10 juli 2016

    Hej Fin! Ditt recept verkar gott! Tack för receptet. Så gillar du jordbgubbar har jag ett recept som kommer från Spanien som heter Marinerade jordgubbar i vinäger – Fresas al vinagre [ http://soleado.se/marinerade-jordgubbar-i-vinager/ ]. Det sommar efterrätt smaka mums! Ha en solig dag! Pablo - Soleado.se

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben