Mjölkchokladmousse med ingefärsmarinerade päron

Serverar: 4-6 portioner

Krämig mousse med smakrika päron.

Ingredienser

  • 4 cm färsk ingefära
  • Tunt skal och saft av 1 citron
  • 2 dl vatten
  • ¾ dl socker
  • 3 päron
  • Mousse
  • 100 g mjölkchoklad
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 äggulor
  • Garnering
  • Mynta
  • Instruktioner

    1. Skala ingefäran och skär den i pyttesmå tärningar. Skär det yttersta från skalet av citronen med en vass kniv. Koka en sockerlag med vatten, socker, ingefära, citronskal och saft. Låt koka i 5 minuter.
    2. Skala päronen och skär dem i tärningar. Pressa över lite citronsaft så att de inte mörknar. Häll den kokande lagen över päronen och låt svalna i kyl minst 3 timmar.
    3. Smält chokladen i vattenbad eller mikron. Låt svalna något. Vispa grädden fluffig (om man vispar för hårt blir moussen grynig) Vispa ner äggulorna i choklade, rör så att smeten blir blank. Vänd ner grädden i chokladsmeten lite i taget, så att den blandar sig ordentligt.
    4. Fördela i portionsformar och låt stelna minst 1 timme i kylskåp. Häll av päronlagen. Toppa sedan varje chokladmousse med pärontärningar och dekorera med mynta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben