Mjölkkokt fläskkotlett "Porc au lait"

Serverar: 6 portioner

En fransk klassiker som jag aldrig har tillagat eller smakat...hör av dig när Du gör det.

Ingredienser

  • 1 kg benfri fläskkotlett
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • ½ msk smör eller margarin
  • ca 1 liter mjölk
  • ½ tsk timjan
  • 1 krossat lagerblad
  • 5 persiljekvistar
  • 1 krm nyriven muskotnöt
  • Tillbehör
  • 1,2 kg kokt potatis
  • 250 g kokta morötter
  • 250 g kokta sockerärter
  • Instruktioner

    1. Bind ev. upp köttet med bomullssnöre. Skär vitlöksklyftorna i stavar. Skär små snitt i köttet och stoppa in vitlöken. Gnid in kotletten med salt och vitpeppar.
    2. Hetta upp smöret i en trång gryta, gärna av teflon eftersom det är lätt att köttet fastnar i en järngryta. Bryn köttet runt om. Slå på så mycket mjölk att det täcker och koka upp försiktigt eftersom mjölk kokar över så lätt.
    3. Sänk värmen, tillsätt timjan, lagerblad, persilja och muskot. Låt koka på mycket svag värme under lock, ca 1 timme. Vänd köttet då och då.
    4. Tag upp köttet, vira in det i folie.
    5. Koka ihop mjölken till en simmig sås och smaka ev. av med salt och peppar.
    6. Servera med tillbehören.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben