Mjölksyrejäst Västeråsgurka

Mammas recept. Supergott till all sorters mat.

Ingredienser

  • 1-2 kg Västeråsgurka
  • 50 g pepparrot
  • Skivad vitlök efter smak
  • 3-4 l vatten
  • 2 hg havssalt
  • Vinbärsblad
  • Krondill
  • Instruktioner

    1. Skrubba gurkorna ordentligt och skölj vinbärsbladen. Låt inte gurkorna ligga mot varann. Linda in dem i vinbärsblad.
    2. Koka vatten och salt och låt svalna. Varva gurkor, pepparrotsbitar, skivad vitlök och dillkronor i en rengjord glasburk med lock. Avsluta med pepparrot, vitlök, dill och mycket blad. Se till att vattnet täcker ordentligt.
    3. Låt stå framme i rumstemperatur i ca 14 dagar tills jäsningen kommit igång. Ställ lite svalare. Om det skulle bli alltför geggigt, så kan man lägga i nytt och ha i nytt vatten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben