Vichyvatten gurka.

Tid: 30 minuter

En lite ovanlig inläggning av skivad gurka(västerås-gurka). Men mycket populär bland våra bekanta.

Ingredienser

  • 2 kg västeråsgurkor
  • ½ liter vichyvatten
  • 4 dl socker
  • 1 dl medelhavssalt (blir mildare smak)
  • 2 grader ättiksyra
  • 2 tsk atamon (flytande)
  • Dillkronor (ett par kvistar)
  • 1 msk senapsfrö (gula)
  • Instruktioner

    1. LAGEN SKA INTE KOKAS.
    2. Skiva gurkorna. Blanda alla ingredienser(utom dillen) salt och socker löses upp. Lägg de skivade gurkorna i burkar, packa dem lite hårt ihop tryckt. Häll sedan över den upplösta lagen och sist dillkronor. Den är sedan färdig på ca 3-4 veckor. Håller sig hela vintern i kylskåp.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben