Snabbsaltad Västeråsgurka

Supergoda små saltgurkor...

Ingredienser

  • 1 kg små Västeråsgurkor
  • 1 l vatten
  • 1 1/4 dl Jozo Grovt salt utan jod
  • 2 tsk socker
  • dillkronor
  • körsbärsblad
  • vinbärsblad
  • Instruktioner

    Borsta gurkorna och pricka dem med en grov nål. Varva gurka, dillkronor, körsbärsblad och vinbärsblad i en kruka. Koka upp en lag av vattnet, det grova saltet och socker. Låt kallna och häll sedan lagen över gurkorna. Lägg en tyngd över och förvara svalt. Efter tre dygn är gurkorna klara att avnjutas!

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    zonale 6 september 2008

    Enkel att göra och verkligen god, trots att jag uteslöt bladen.

    asma 21 juli 2010

    Nu har de första Västerås gurkorna skördats i mitt land och jag har samma recept på papper innan, så nu har jag ditt på datorn, perfekt. Ett tips om man har lite mer bråttom att äta gurkorna (vilket vi har, man har ju längtat till sommarens snabb saltade gurkor) är att skiva en del gurkor i ätstora bitar. TACK för ett toppenrecept!

    sikaal 23 september 2010

    Vi fick den oerhört salt! Har spätt ut med ½ l vatten och lite mer socker, hoppas den blir lagom av det. Krispig och god var den annars.

    Jossan-P 26 april 2011

    Jag har ändrat receptet efter min pappas recept, och där ska det vara ättika med och dillblad istället för dillkronor.

    krassen 5 augusti 2013

    Hur länge kan man spara dess gurkor? Hela vintern eller bara några veckor?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben