Mjuk chokladkola

Serverar: 60 portioner

Tid: 40 minuter

Ett recept på chokladkola.

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 100 g mörk choklad
  • Instruktioner

    Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt grädde, socker och sirap. Koka utan lock, rör om då och då. Kolan är klar när den är 124 grader eller när den håller kulprovet. Ta kastrullen från värmen och rör ner den hackade chokladen. Rör tills all choklad har smält. Häll upp i en form klädd med smörpapper, ca 20 x 20 cm. Låt den kallna och skär sedan i bitar. Förvara kallt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Lindanemon 13 juni 2008

    Mycket god smak, men jag gick ifrån kastrullen lite för länge, så kolan är inte mjuk... Men jag kommer absolut att göra den igen, och passa mera noga, så den blir mjukare. Tack!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben