Mjuk chokladkola med polkagrissmak

Serverar: 60 portioner

Tid: 30 minuter

En mjuk och god kola som passar bra till julen.

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 100 g mörk choklad
  • 80 g polkagrisar
  • Instruktioner

    Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt grädde, socker och sirap. Koka utan lock i ca 30 minuter och rör om försiktigt lite då och då. Testa kolan genom att göra sk kulprov. Krossa polkagrisarna i en mortel och rör ner den i kolasmeten. Hacka chokladen och tillsätt. Ta av grytan från plattan, chokladen får inte koka. Rör om tills chokladen smält. Klä en form (ca 15*20cm) med bakplåtspapper. Häll smeten i formen och låt den kallna. Skär bitarna i lagom stora bitar (tex 1,5*4cm). Förvaras kallt! Man kan även använda laktosfri och mjölkproteinfri grädde men då måste den koka extra länge.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben