Mjuk kaka med choklad

Serverar: 50 portioner

Detta är en suveränt god kalas kaka som räcker till många, det blir ca 50 st kakor av denna!

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 4 dl socker
  • 6 ägg
  • 4 st kokta, kalla potatisar
  • 300 g sötmandel
  • 12 st bittermandlar
  • rivet skal av 1 apelsin
  • Garnering
  • 250 g ljus blockchoklad
  • 2 msk olja
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Täck botten på en långpanna med bakplåtspapper. Smörj och mjöla pappret och långpannans kanter väl. Riv potatisen och mal mandlen. Dela äggen och vispa vitorna till skum. Rör magarin och socker vitt och pösigt. Tillsätt gulorna, en i taget. Blanda därefter ner potatis, mandel och apelsinskal. Vänd sist ner vitorna.Bred ut smeten i långpannan. Grädda 20-25 minuter mitt i ugnen. Stjälp upp kakan, drag bort pappret och låt kakan kallna. Stryk över smält choklad utrörd i lite olja.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Cheesecake
    Den amerikanska ostkakan, cheesecake, är en riktigt trevlig dessert so...

    Brownies
    Brownies är en amerikansk chokladkaka med en spröd skorpa och mjuk...

    Sockerfria recept
    Av olika anledningar vill eller kan inte alla äta kakor med vanligt so...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben