Mjuk kaka med choklad och kaffe

Serverar: 20 portioner

En saftig kaka

Ingredienser

  • 2 äggvitor
  • 2 1/2 dl socker
  • 2 äggulor
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 msk vaniljsocker
  • 1/2dl kakao
  • 150 g smör
  • 1 dl kaffegrädde
  • 1 dl bryggt starkt kaffe
  • Instruktioner

    1. Ugn 175°
    2. Vispa vitorna till hårt skum, vispa i sockret och därefter gulorna. Rör ej för mycket.
    3. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Smält smöret och blanda med grädden och kaffet. Rör ner de två blandningarna växelvis i ägg och sockersmeten.
    4. Häll smeten i en smord bröad form ca 1 ½ l. Grädda i nedre delen av ugnen 50-60 min. Pudra ev. över lite florsocker innan servering.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14

    Kommentarer (1)

    flabban 9 maj 2010

    En mycket god och lättbakad kaka. En klar favorit. Högsta betyg. Tack för ett bra recept.

    Relaterade Artiklar

    Cheesecake
    Den amerikanska ostkakan, cheesecake, är en riktigt trevlig dessert so...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben