Mjuk kaka med choklad och kaffe
En saftig kaka
Ingredienser
2 äggvitor
2 1/2 dl socker
2 äggulor
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 msk vaniljsocker
1/2dl kakao
150 g smör
1 dl kaffegrädde
1 dl bryggt starkt kaffe
Instruktioner
- Ugn 175°
- Vispa vitorna till hårt skum, vispa i sockret och därefter gulorna. Rör ej för mycket.
- Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao.
Smält smöret och blanda med grädden och kaffet.
Rör ner de två blandningarna växelvis i ägg och sockersmeten.
- Häll smeten i en smord bröad form ca 1 ½ l.
Grädda i nedre delen av ugnen 50-60 min.
Pudra ev. över lite florsocker innan servering.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Cheesecake
Den amerikanska ostkakan, cheesecake, är en riktigt trevlig dessert so...
En mycket god och lättbakad kaka. En klar favorit. Högsta betyg. Tack för ett bra recept.