Mjuk kokoskaka i långpanna
Serverar: 30-36 portioner
Kokosrutor i långpanna räcker till många. I receptet använd sukrin istället för strösocker, men vill du använda vanligt socker går det bra.
Ingredienser
3 dl sukrin
6 ägg
375 g smör el. margarin
4 ½ dl mald kokos
3 msk fiberhusk
6 tsk bakpulver
1 ½ tsk vanilj
Tillbehör
Långpanna 30 x 40 cm
Instruktioner
- Värm ugnen till 150 grader. Smörj och bröa en långpanna, 30 x 40 cm. Vispa ägg och sukrin poröst.
- Smält smöret på låg värme. Häll smöret i äggsmeten och blanda väl. Det går också bra att använda 3 ¾ dl flytande margarin.
- Blanda alla torra ingredienser och rör ner dem. Med mald kokos menas att du kan köra vanliga kokosflingor i en mixer så att det blir ännu mer finfördelade.
- Häll smeten i den smorda och bröade långpannan. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 min. Skär kakan i bitar när den har kallnat.
Liknande recept
Kommentarer (0)