Mjuk kokoskaka i långpanna

Serverar: 30-36 portioner

Kokosrutor i långpanna räcker till många. I receptet använd sukrin istället för strösocker, men vill du använda vanligt socker går det bra.

Ingredienser

  • 3 dl sukrin
  • 6 ägg
  • 375 g smör el. margarin
  • 4 ½ dl mald kokos
  • 3 msk fiberhusk
  • 6 tsk bakpulver
  • 1 ½ tsk vanilj
  • Tillbehör
  • Långpanna 30 x 40 cm
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 150 grader. Smörj och bröa en långpanna, 30 x 40 cm. Vispa ägg och sukrin poröst.
    2. Smält smöret på låg värme. Häll smöret i äggsmeten och blanda väl. Det går också bra att använda 3 ¾ dl flytande margarin.
    3. Blanda alla torra ingredienser och rör ner dem. Med mald kokos menas att du kan köra vanliga kokosflingor i en mixer så att det blir ännu mer finfördelade.
    4. Häll smeten i den smorda och bröade långpannan. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 min. Skär kakan i bitar när den har kallnat.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    35
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben