Mjuk kokoskaka med bär

Serverar: 10-12 portioner

Oj så gott :-)

Ingredienser

  • 4 dl kokosflingor
  • 1 dl Dansukker Ekologiskt Rörsocker
  • ½ dl Dansukker Cane Syrup
  • 2 msk flytande margarin
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl blåbär
  • 4 ägg
  • Glasyr
  • 150 g mjuk nougat Odense
  • 50 g mörk choklad
  • Garnering
  • Hallon och/eller blåbär
  • Till servering
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl kesella eller kvarg
  • 2 msk Dansukker Florsocker
  • 1 msk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade
  • Hallon
  • Instruktioner

    1. Ugn 175 grader.
    2. Blanda kokosflingor och rörsocker i en skål. Tillsätt sirap och margarin.
    3. Blanda vetemjöl och blåbär och vänd ner i blandningen. Tillsätt äggen och blanda väl.
    4. Häll smeten i en smord och bröad springform, cirka 24 cm i diameter.
    5. Grädda mitt i ugnen i 175° i cirka 20 minuter.
    6. Låt kakan svalna i formen.
    7. Smält nougat och choklad över vattenbad och bred ut över kakan. Garnera med hallon och/eller blåbär.
    8. Vispa grädden halvfast. Tillsätt kesella/kvarg samt flor- och vaniljsocker. Blanda i hallonen. Servera hallongrädden till kakan.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    35
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben