Mjuk nötkaka

Denna kaka gör man lätt i matberedaren . Det var länge sedan jag gjorde den men den är god för de som gillar nötter

Ingredienser

  • 100 g nötkärnor
  • 100 g smör/margarin
  • 2 dl socker
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ett par droppar bittermandel
  • ½ krm salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    Pensla och bröa formen ca 1,5 liters Hacka nötterna i matberedaren .Häll sedan i smör som delats i mindre bitar och socker, kör en stund så det blandas. Häll sedan i resten av ingredienserna. Kör yttligare en stund så allt blandas väl. Smeten är ganska tjock så använd en slickepott eller liknande när det ska hällas i formen. Gräddas i nedre delen av ugnen i 35-45 min i 175º

    Liknande recept

    1 h 30 min
    40

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben