Mjuk Nougat

Serverar: 12 portioner

Tid: 1 timme

sjukt gott....

Ingredienser

  • 150 g mandel
  • 75 g hasselnötter
  • 3.47 dl strösocker
  • 120 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. 1. Sätt ugnen på 160 grader. Skålla mandeln. Lägg mandel, nötter och socker i en eldfast form och ställ in i ugnen. Låt stå tills det är gyllenbrunt och rör då och då. Låt svalna i rumstemperatur i 5 minuter.
    2. 2. Hacka chokladen och blanda med nöt-mandel-sockerblandningen i en mixer. Mixa någon minut. Häll massan i en form med plastfilm i botten. Kyl den och skär sedan i bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Heisjo 3 december 2010

    Jag måste ha gjort något fel, det blev ingen deg och smakade inte alls särkilt gott, tyvärr:-(

    Relaterade Artiklar

    Nötter
    Tyvärr är det alltför många som är allergiska mot denna godsak. Idag h...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben