Nougat tillverkades ursprungligen i Provence och innehöll ljus honung. Nu är det ett måste i den svenska godisskålen på julen.
Ingredienser
100 g mandel
50 g hasselnötter
2.5 dl strösocker
80 g mörk choklad
Instruktioner
- Sätt ugnen på 160 grader. Skålla mandeln. Lägg mandel, nötter och socker i en eldfast form och ställ in i ugnen. Låt stå tills det är gyllenbrunt och rör då och då. Låt svalna i rumstemperatur i 5 minuter.
- Hacka chokladen och blanda med nöt-mandel-sockerblandningen i en mixer. Mixa någon minut. Häll massan i en form med plastfilm i botten. Kyl den och skär sedan i bitar.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Nötter
Tyvärr är det alltför många som är allergiska mot denna godsak. Idag h...
2.32 dl strösocker? Vem har ett så exakt mått?