Mjuk nougat

Serverar: 8 portioner

Nougat tillverkades ursprungligen i Provence och innehöll ljus honung. Nu är det ett måste i den svenska godisskålen på julen.

Ingredienser

  • 100 g mandel
  • 50 g hasselnötter
  • 2.5 dl strösocker
  • 80 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 160 grader. Skålla mandeln. Lägg mandel, nötter och socker i en eldfast form och ställ in i ugnen. Låt stå tills det är gyllenbrunt och rör då och då. Låt svalna i rumstemperatur i 5 minuter.
    2. Hacka chokladen och blanda med nöt-mandel-sockerblandningen i en mixer. Mixa någon minut. Häll massan i en form med plastfilm i botten. Kyl den och skär sedan i bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Soom 6 januari 2009

    2.32 dl strösocker? Vem har ett så exakt mått?

    Relaterade Artiklar

    Nötter
    Tyvärr är det alltför många som är allergiska mot denna godsak. Idag h...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben