Mjuk och spröd marängtårta

Serverar: 10 portioner

Lättbakad och himmelskt god.

Ingredienser

  • 4 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk potatismjöl
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • 3 dl Arla vispgrädde
  • 1 burk mandarinklyftor, ca 300 g
  • 1 ask physalis
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 150°. Smörj och mjöla en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Vispa vitorna till ett fast skum. Vispa ner hälften av sockret. Vispa ner övriga ingredienser och resten av sockret. Bred ut smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i 1 tim. Täck med bakplåtspapper mot slutet av gräddningen om marängen börjar bli mörk. Låt svalna. Tag marängen ur formen och låt kallna. Vispa grädden och lägg den ovanpå marängbottnen. Garnera med en del av frukten och servera resten till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben