Mjuk päronkaka med mandel

Serverar: 6-8 portioner

Mandelmjölet gör kakan saftig och farinsockret ger den en kolaaktig smak.

Ingredienser

  • 90 g mjukt smör
  • 1½ dl farinsocker
  • 2 ägg
  • 3 dl mandelmjöl
  • ¾ dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 2 tsk finrivet citronskal, skalet av ungefär 1 citron
  • 2 päron
  • ½ dl farinsocker
  • Råsocker att strö över
  • Servering
  • Vispad grädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa samman smöret och sockret tills det blir krämigt. Tillsätt ägg, mandelmjöl, vetemjöl, bakpulver och citronskal. Blanda samman. Skeda ner blandningen i en smord pajform med löstagbar botten.
    3. Skala och dela päropnen i 4 delar. Lägg päronen och råsockret i en skål och blanda tills frukten är täckt med sockret.
    4. Tryck ner päronen i smeten och baka i mitten av ugnen 35-40 minuter eller tills den är färdigbakad, prova med en sticka. Ta ut kakan och strö över lite råsocker.
    5. Servera kakan med vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben