Mjuk pepparkaka - diabetesrecept

Den mat som vi alla borde äta är också den mat som är bra vid diabetes.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl strösuketter
  • 1 1/2 dl fil
  • 50 g smält margarin
  • 2 1/2 vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 msk. kanel
  • 1 tsk. kryddnejlika
  • 1 tsk. ingefära
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smörj och bröa en form, Vispa ägg och strösuketter och blanda i filen och det smälta margarinet. Blanda alltsammans till en jämn smet och häll det i formen.
    3. Grädda i 30-40 minuter. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Kransen 16 november 2008

    Stämmer måtten på receptet? Jag gjorde den men den går knappt att äta. Smakar ingenting... Ska testa igen om jag gjort nåt fel men du kan väl kolla om det stämmer. Tack! Kransen

    liddelen 26 juli 2012

    Har inte provat men undrar, vetemjöl skall ju vara något man skall akta sig för när man har diabetes`?

    Memelie 19 september 2012

    Kanongod! Helt klart en 5a.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben