Mjuk pepparkaka med äppelmos

Serverar: 1 portioner

Tid: 1 timme

En kryddig, saftig pepparkaka som blir ännu godare om den får stå till nästa dag innan den serveras.

Ingredienser

  • 75 g smör eller margarin
  • 2 1/2 dl farin
  • 1 ägg
  • 2 1/2 dl äppelmos
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk malen kanel
  • 1/2 tsk malen ingefära eller nejlikor
  • 1/2 krm salt
  • 1 dl russin
  • 1 1/2 dl hackade hasselnötter
  • ev äppelklyftor till garnering
  • Äppelglasyr
  • 2 1/2 dl florsocker
  • 1 - 2 msk äppeljuice
  • Instruktioner

    1. Rör matfett och socker poröst. Tillsätt ägg och äppelmos. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, kryddor och salt. Rör ned mjölblandningen i smeten. Tillsätt russin och nötter.
    2. Häll smeten i en smord, bröad form, 1 1/2 l. Grädda i 175 - 200° ca 45 minuter. Låt kakan stå kvar i formen några minuter och stjälp sedan upp den på bakgaller.
    3. Blanda florsocker och juice och häll glasyren över kakan medan den ännu är varm. Garnera ev med äppelklyftor på serveringsfatet.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben