Mjuk pepparkaka med getostfrosting

Serverar: 14 portioner

Saftig och god pepparkaka med en läcker och annorlunda frosting, med getost!

Ingredienser

  • 130 g smör
  • ½ dl vispgrädde
  • ½ dl mjölk, 3%
  • 50 g frysta lingon eller ca 1 dl lingonsylt
  • 3 3/4 dl vetemjöl, 225 g
  • ½ tsk bakpulver, 3 g
  • ½ tsk bikarbonat, 3 g
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen kryddnejlika
  • 2 ägg
  • 2½ dl socker, 240 g
  • Getostfrosting
  • 100 g rumsvarm chévre utan kanter
  • 60 g rumsvarmt osaltat smör
  • 3 dl florsocker, 180 g
  • Saften av ½ citron
  • Dekoration
  • Sockrade lingon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader, varmluftsfunktion. Smörj och bröa en avlång form, 1½ liter.
    2. Smält smöret i en kastrull. Blanda grädde, mjölk och lingon i en bunke. Sikta ner de torra ingredienserna i en annan bunke. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt i ytterligare en bunke och vispa sedan ner det smälta smöret. Blanda ner de torra ingredienserna växelvis med gräddblandningen. Blanda till en slät och fin smet.
    3. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter. Känn med en sticka om kakan är genomgräddad. Ta ut kakan och låt den svalna i några minuter. Vänd sedan upp den på ett galler och låt den kallna helt.
    4. Vispa getost och smör fluffigt i en bunke. Tillsätt florsockret i omgångar och vispa till en fast och jämn frosting. Smaka av med citronsaft.
    5. Lägg kakan på ett fat och täck den med frosting. Låt stå i kylen. Ta ut kakan i rumstemperatur ca 30 minuter före servering och dekorera med lingon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben