Mjuk pepparkaka med glöggsmak

En pepparkaka att variera med.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 150 gram smör
  • 0,5 dl mellangrädde
  • 1 dl mjölk
  • 3,5 dl vetemjöl, knappt
  • 1 tsk mald kardemumma
  • 1,5 tsk mald kanel
  • 0,5 tsk malda nejlikor
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 msk rårörda lingon
  • 0,5 dl vinglögg (eller lättglögg)
  • Instruktioner

    Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret och tillsätt det tillsammans med grädden och mjölken. Tillsätt sedan torrvarorna som först blandas i en skål. Smaksätt med glögg. Smöra och bröa en form häll i smeten. Grädda cirka 45 minuter i 175 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben