Mjuk pepparkaka med lingonkola

Smaskig kaka med kolaglasyr.

Ingredienser

  • 175 g smör
  • 3 dl farinsocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 3 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk ingefära
  • 1 msk kanel
  • ½ tsk kryddnejlika
  • Kolaglasyr
  • ½ dl socker
  • ½ dl ljus sirap
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk smör
  • Garnering
  • Lingon
  • Instruktioner

    Rör smör och socker poröst. Tillsätt sirap och rör ner äggen, ett i taget. Blanda mjöl, bakpulver och kryddor. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten. Rör om och häll upp i en smord och bröad form ( 1½ liter). Grädda i 200 grader i ca 45 - 50 min. Prova med sticka. Stjälp upp kakan på ett fat. Blanda socker, sirap och grädde i en tjockbottnad kastrull. Låt sjuda tills såsen tjocknat, ca 20 min. Tillsätt smöret och låt det sjuda samman ytterligare ett par min. Låt svalna. Häll kolasmeten över kakan och garnera med lingon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben