Mjuk pepparkaka med rödbetor och ingefärstopping

Serverar: 12 portioner

Otroligt god och saftig kaka med krämig topping.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk pepparkakskrydda
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1½ dl neutral olja
  • 4 dl finriven färsk rödbeta
  • Topping
  • 150 g färskost, t ex Philadelphia
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 2 dl socker
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1½ msk finhackad syltad ingefära
  • Garnering
  • ½ granatäpple
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål och rör ner i äggvispet. Vänd ner olja och finrivna rödbetor. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Låt kakan svalna helt.
    3. Vispa ihop ingredienserna till toppingen med elvisp. Bred toppingen över kakan och garnera med granatäppelkärnor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben