Mjuk pepparkaka utan ägg

Serverar: 8 portioner

En god lätt kaka utan ägg för alla allergiker

Ingredienser

  • 100 g smält smör
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 3 dl socker
  • 1 msk bakpulver
  • 1½ tsk kanel
  • ½ tsk kardemumma
  • ½ tsk malda nejlikor
  • ½ tsk ingefära
  • 2 dl gräddfil
  • Instruktioner

    Värm ugnen till 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Blanda vetemjöl, bakpulver, socker och kryddor i en bunke. Rör ner gräddfil och det smälta smöret och blanda till en jämn smet. Häll smeten i en smord och bröad form som rymmer ca två liter och grädda kakan i 45 - 50 minuter, den ska vara torr vid stickprov och börja släppa lite från kanten. Låt kakan svalna något i formen innan uppstjälpning på fat

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Cheesecake
    Den amerikanska ostkakan, cheesecake, är en riktigt trevlig dessert so...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben