Mjuk vaniljkaka/ Vanilj Gurra

Serverar: 15 portioner

Tid: 1 timme

Ett otroligt lätt, egen på hittat recept!

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 33 sötmandlar
  • 16 hasselnötter
  • 2 msk sirap
  • 2 msk vaniljsocker
  • 2 dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 1/4 dl mjölk
  • 100 gram margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en avlång form på ca 1 1/4 liter med margarin och cocos.
    2. Börja med att hacka nötterna. Vispa sedan matfettet och sockret poröst med en elvisp. Tillsätt ett ägg i sänder under omrörning. Häll i resten av ingredienserna och rör till en jämn smet.
    3. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 50 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben