Mjuka chokladrutor med drömglasyr

Serverar: 8-10 portioner

Hittade detta receptet i en dansk kokbok. Ska försöka att översätta till svenska. Kakan bakas i liten långpanna 20x20 cm.

Ingredienser

  • 300 g mörk choklad, hackad
  • 115 g osaltat smör, hackat
  • 90 g ljust farinsocker
  • 50 g strösocker
  • 2 ägg
  • 1 msk vaniljeessens
  • 65 g mjöl
  • 115 g pekannötter, finhackade
  • 150 g vit choklad, hackad
  • Drömglasyren
  • 175 g mörk choklad, hackad
  • 50 g osaltat smör
  • 2 msk ljus sirap
  • 2 tsk vaniljeessens
  • 1 tsk kaffepulver
  • Halva pekannötter till pynt
  • Instruktioner

    1. Förvärm ugnen till 180 grader. Smörj och bröa en liten långpanna. Smör och den mörka chokladen smälts över låg värme. Rör tills det blir en slät och sammanhängande massa. Häll farin- och strösocker i och rör tills sockret är upplöst. Ägg och vaniljeessens blandas i, därefter mjöl, nötter och den vita chokladen. Den färdiga degen hälls i bakformen. Grädda kakan i 20-25 minuter, tills en bakpinne kan stickas i kakan, ca 5 cm från mitten, och kommer torr ut. Låt kakan svalna i formen 30 minuter. Stjälp upp kakan på ett bakgaller, där den får svalna helt i 2 timmar.
    2. Drömglasyren: Smält choklad, smör, sirap, vaniljeessens och kaffepulver i en gryta över medelvärme, rör i glasyren hela tiden tills det blir en slät och sammanhängande massa. Tag bort grytan från värmen och ställ den på ett kallt ställe i 1 timme, till konsistensen är lagom att bredas på kakan.
    3. Kan det bli mumsigare!!!!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben