Mjuka havrekex

Serverar: 80 portioner

Tid: 1 timme

Ett måste till julbordet varje år dom är såååå goda och alla älskar dem...

Ingredienser

  • 1 l mjölk
  • 1/2 kg havregryn
  • 2 hg socker
  • 2 hg smör
  • Ca 12 dl vetemjöl
  • 75 g hjorthornsalt
  • Till servering
  • Smör
  • Ost
  • Julskinka
  • Instruktioner

    1. Blanda havregrynen i mjölken och låt stå över natten och svälla. Blanda i övriga ingredienser. Kavla ut tunt och gör rundlar med ett lite större glas eller vad du nu vill använda. Nagga kexen och ställ in dem för gräddning i ugnen några minuter 250 grader.. dom ska knappt få färg.
    2. Servera med smör ost eller julskinka MUMS..

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    AnnaBorwin 4 januari 2009

    Jag hoppas att dessa är de som min mormor gjorde. Jag ska snarast inhandla ingredienserna och se och smaka resultatet. Jag hoppas på det bästa. MVH Anna i Norrtälje

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben