Mjuka kokos- och mockarutor

Serverar: 15 portioner

Ännu ett "rut-recept" som jag aldrig kan få för många av. Ur Allers nr 12/11.

Ingredienser

  • 50 g smör eller margarin
  • 1 dl vatten
  • 1 dl kokosflingor
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Glasyr
  • 75 g smör eller margarin
  • 125 g Philadelphiaost
  • 2 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk kallt kaffe
  • 1 dl kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°. Smörj och mjöla en liten långpanna som mäter ca 18x28 cm eller klä den med bakpapper.
    2. Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt vatten och ge blandningen ett uppkok. Ta kastrullen från värmen och rör ned kokosflingorna. Ställ åt sidan att svälla medan smeten vispas.
    3. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Sikta ned de torra ingredienserna och tillsätt kokosblandningen. Rör varsamt smeten slät. Bred ut den jämnt i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Låt kallna.
    4. Rör samman rumsvarmt matfett, Philadelphiaost och florsocker till en slät kräm. Smaksätt med vaniljsockret och kaffet. Rör ned hälften av kokosflingorna. Bred glasyren över den kalla kakan och strö över resten av kokosflingorna. Skär upp i bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben