Mjuka tunnbröd

Serverar: 60 portioner

Tid: 3 timmar

Stekpannebröd

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 1 l mjölk
  • 1 l filmjölk
  • 1 pkt jäst
  • 2 tsk salt
  • 2 dl socker
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 tsk hjorthornssalt
  • 1/2 pkt grahamsmjöl
  • Vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en stor bunke. Tillsätt salt Smält margarin, tillsätt mjölk, fil och sirap och värm till "fingervarmt".
    2. Slå mjölkblandningen över jästen så att jästen smälter. Blanda i socker, graham och hjorthornssalt.
    3. Tillsätt vetemjöl, degen ska vara ganska geggig. Låt degen jäsa under duk i 30 minuter.
    4. Forma degen till små bollar och kavla varje boll så tunt du kan, använd gärna kruskavel!
    5. Grädda i het och torr stekpanna 2min/sida. Trava kakorna på galler under duk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben