Mjuksega chokladbitar

Serverar: 20 portioner

Tid: 40 minuter

Försvinnande goda.

Ingredienser

  • 175 g smör
  • 100 g mörk blockchoklad
  • 2 ägg
  • 2 ½ dl socker
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl nötter
  • Garnering
  • 100 g mörk blockchoklad
  • Instruktioner

    Smält smöret och blockchokladen tillsammans i en kastrull på svag värme. Rör ner ägg, socker,salt och mjöl ev, hackade nötter. Bred ut smeten i en klädd långpanna, ca 20 gånger 30 cm. Grädda i nedre delen av ugnen 200 g 12-15 min. Hacka blockchokladen och strö över den varma kakan. Sätt i kakan några min igen så att chokladen smälter. Bred ut och mönstra med en gaffel innan chokladen stelnat. Skär kakan i bitar när den kallnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben