Mli's älggryta

Serverar: 4 portioner

Väldigt enkel och god älggryta med en smak som även barn tycker om. Älg har ju en tendens att bli lite vuxen i smaken.

Ingredienser

  • 1 st älgkött
  • 3 dl creme Fraiche
  • 3 msk viltfond
  • 1 msk stark senap
  • 1 st viltkrydda (efter smak)
  • 1 st piffi allkrydda (eller annan allroundkrydda) efter smak
  • 1 st vitlökssalt (efter smak)
  • 1 pkt champinjoner
  • 1 pkt minimorötter
  • 6 st enbär
  • Instruktioner

    1. 1. Tina och skär älgköttet i mindre tärningar. Koka tillsammans med 5-6 enbär tills köttet är klart.
    2. 2. Blanda under tiden ihop: Creme Fraichen, fonden, senapen och kryddorna (inga enbär). Låt stå i en skål i kylen en stund tills köttet är klart.
    3. 3. Häll av vattnet från köttet och plocka bort enbären. Lägg sedan tillbaka köttet i grytan och tillsätt såsen, minimorötterna och champinjonerna. Låt puttra ett par minuter så allt blir varmt.
    4. KLART!
    5. Servera tillsammans med ris eller potatis, ärtor och röd- eller svartvinbärsgele.
    6. (Såsen är för övrigt god som dipp.)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben