Mobackas kaffekaka

En saftig, lite kompakt kaka (inget bakpulver ingår) med finaste kaffesmak.

Ingredienser

  • 175 g smör
  • 1 msk snabbkaffepulver
  • 2 dl socker
  • 3 ägg
  • 100 g nötkärnor, grovt hackade
  • 0,75 dl vetemjöl
  • Glasyr
  • Ca 100 g mörk blockchoklad
  • Instruktioner

    Smält smöret i en kastrull, rör ner kaffet, sockret och äggulorna, en i taget. Tillsätt nötter, mjöl och vänd sist försiktigt ner de till hårt skum vispade äggvitorna. Häll smeten i en väl smord och bröad form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Grädda i 175 grader ca 35 minuter. Låt kakan stå en stund innan den lossas. Glasyr: Smält chokladen i mikron och bred den över den kalla kakan

    Liknande recept

    4.7
    1 h 45 min
    6-8
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben