Mockaglasstårta med bär och chokladsås

Serverar: 8 portioner

Här serverar du läcker glasstårta med smak av kaffe tillsammans med säsongens bär...

Ingredienser

  • Pajskal
  • 150 g havrekex
  • 100 g hackade hasselnötter
  • 3/4 dl Dansukker Rörsocker Strö
  • 125 g smör eller margarin
  • Glass
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade
  • 3 äggulor
  • ½ dl Dansukker Rörsocker Flor
  • 1-2 rör Nescafé Espresso
  • ½ dl Dansukker Vit Sirap
  • Sås
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 msk kakao
  • 1 msk Dansukker Cane Syrup
  • 3 msk Dansukker Rörsocker Strö
  • 1 msk Vaniljsocker Fairtrade
  • 1 dl grädde
  • Tillbehör
  • 500 g, 1 liter färska bär t ex hallon och blåbär
  • Instruktioner

    1. Krossa kexen och blanda dem med nötter och rörsocker i en skål. Smält matfettet och blanda ner i skålen. Tryck ut kexmassan i botten och på kanterna i en form. Ställ i kylskåp.
    2. Vispa grädde och vaniljsocker till fast skum i en skål.
    3. Vispa ägg och florsocker lätt och luftigt i en annan skål. Tillsätt espressopulvret och sirapen och vispa tills det löst sig. Vänd ner grädden i äggsmeten. Häll smeten i formen. Frys pajen i minst tre timmar.
    4. Smält matfettet till såsen i en kastrull och tillsätt kakaon. Blanda i övriga ingredienser och koka upp. Servera tårtan med chokladsåsen och färska bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben