Modern laxpudding med västerbottensost

Serverar: 4 portioner

Härligt krämig pudding med västerbottensost som sätter pricken över i:et.

Ingredienser

  • 200 g tunt skivad rimmad lax
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 2 rotselleri, ca 750g
  • 1 dl hackad dill
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 100 g riven västerbottensost
  • Salt
  • Malen vitpeppar
  • Smält smör
  • Dillvippor
  • Klyftor av citron
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Skiva löken tunt och fräs den i lite smör på svag värme, den ska bli mjuk men inte ta färg. Skala rotsellerin och skär den i tunna skivor. Dela skivorna i hälften och koka i lättsaltat vatten ett par minuter eller tills de är nätt och jämnt mjuka. Häll av i durkslag.
    3. Smörj en ugnssäker form. Varva rotseller, dill, lök och lax i formen, avsluta med ett lager rotselleri. Vispa ägg, mjölk och västerbottensost till en jämn smet. Krydda med salt och vitpeppar. Häll över äggstanningen. Lyft lite på fyllningen så att äggstanningen rinner ner mellan alla lager.
    4. Grädda i mitten av ugnen ca 40 minuter. Laxpuddingen ska ha stannat helt och fått fin färg. Servera med smält smör och citron. Dekorera med dill.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben