Modifierad Lördagstårta

Serverar: 8 portioner

Smörgåstårta

Ingredienser

  • 4 skivor längdskuret formbröd
  • smör
  • Fyllning 1
  • 100 g dessertost av typen cantadou , helst med pepparrotssmak., blandas ev ut med en skvätt grädde
  • ½ tärnad röd paprika
  • Fyllning 2
  • 50 g strimlad kokt skinka
  • 2 msk tärnat äpple
  • 1 dl creme fraiche
  • 2 msk klippt persilja
  • Fyllning 3
  • 2 msk hackad rödlök
  • 1 hårdkokt hackat ägg
  • 3 msk majonnäs
  • 3 msk mildrökt kaviar på tub
  • Garnering
  • ½ dl majonnäs
  • 8 oliver på tandpetare
  • 8 skivor rostbiff
  • 100 g rökt kalkon eller pastrami i skivor
  • 2 kokta skivade ägg
  • Salladsstirmlor
  • Persiljekvistar
  • 2 tomater i klyftor
  • 15 cm skivad gurka
  • 8 skivor god ost
  • Instruktioner

    1. Smöra bottnarna, blanda ihop ingredienser till fyllningarna och bred fyllning 1 på första botten. Täck med nästa botten. Bred fyllning 2 på denna. Tnäck med en botten till och bred fyllning 3 ovanpå. Var generös med fyllning, tårtan suger upp en hel del och kan bli torr om man snålar.
    2. Stoppa den fyllda tårtan i en plastpåse eller linda in den i gladpack och ställ i kylen minst 3 timmar, gärna över natten.
    3. Garnering: Bred majonnäs över hela tårtan och tryck fast gurkskivor och strimlad sallad runt om sidorna. Dekorera vackert med ägg, rostbiff, pastrami, tomater, persilja och rullade ostskivor, stick en oliv på tandpetare i osten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben