Möra chokladkolor

Serverar: 60 portioner

Tid: 1 timme

Smälter i munnen.

Ingredienser

  • 2 ½ dl grädde
  • 2 ½ dl mjölk 3%
  • 3 dl strösocker
  • 1 ½ tsk kakao
  • 1 msk smör
  • Instruktioner

    1. Blanda grädden, mjölken, strösockret,kakao och smör i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och låt koka ca 1 timme. Rör då och då under tiden så att det inte bränns vid. Mot slutet då smeten börjar tjockna är det extra viktigt att röra hela tiden.
    2. När smeten börjar sockra sig är det klart. Häll upp i en form klädd med bakpapper, ca 20x20cm. Skär upp i bitar då smeten svalnat. Förvaras svalt.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    65

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben