Möra marmeladbakelser
Serverar:
12-14 portioner
Aprikosmarmelad och sötmandel
Ingredienser
Mördeg
2½ dl vetemjöl
2½ msk strösocker
100 g smör eller margarin
½ ägg
Fyllning
1½ dl sötmandel
1 dl florsocker
½ ägg
1 dl marmelad (aprikos eller apelsin)
Garnering
Vispad grädde
Flisad blockchoklad eller hackad rostad mandel
Instruktioner
Hacka ihop mjöl, socker och matfett. Rör i ägget och arbeta ihop degen snabbt. Lägg den kallt en stund så går den lättare att kavla.
Skålla, skala och mal mandeln och blanda den med florsocker, ägg och marmelad.
Kavla ut två längder av degen, ca 10x20 cm, och lägg dem på smord plåt.
Nyp upp en kant utefter långsidorna och lägg på mandelmarmeladen.
Grädda längderna 15-20 minuter, 200 grader. Mördegen ska vara helt torr och vackert ljusgul.
Låt längderna svalna på plåten och skär dem sedan med vass kniv.
Garnera bakelserna med en topp vispgrädde och strö över blockchoklad eller mandel.
Liknande recept
Helgas möra
40
Möra smörkakor
5
1 h 30 min
65
Möra vaniljkakor med chokladdoft
4.5
30
3
Möra ökensand
5
1 h
30
1
Mammas möra kanelskorpor
Raclette
4
1
Hemliga O’boykakor
4.1
24
25
Inkokta Grisfötter
4.8
3 h
4
8
Färsbiffar med rostade morötter & äppel-currysås
5
4
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!