Möra marmeladbakelser

Serverar: 12-14 portioner

Aprikosmarmelad och sötmandel

Ingredienser

  • Mördeg
  • 2½ dl vetemjöl
  • 2½ msk strösocker
  • 100 g smör eller margarin
  • ½ ägg
  • Fyllning
  • 1½ dl sötmandel
  • 1 dl florsocker
  • ½ ägg
  • 1 dl marmelad (aprikos eller apelsin)
  • Garnering
  • Vispad grädde
  • Flisad blockchoklad eller hackad rostad mandel
  • Instruktioner

    1. Hacka ihop mjöl, socker och matfett. Rör i ägget och arbeta ihop degen snabbt. Lägg den kallt en stund så går den lättare att kavla.
    2. Skålla, skala och mal mandeln och blanda den med florsocker, ägg och marmelad.
    3. Kavla ut två längder av degen, ca 10x20 cm, och lägg dem på smord plåt.
    4. Nyp upp en kant utefter långsidorna och lägg på mandelmarmeladen.
    5. Grädda längderna 15-20 minuter, 200 grader. Mördegen ska vara helt torr och vackert ljusgul.
    6. Låt längderna svalna på plåten och skär dem sedan med vass kniv.
    7. Garnera bakelserna med en topp vispgrädde och strö över blockchoklad eller mandel.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    65

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben