Mörk chokladkola med julnötter

Serverar: 50 portioner

Mustigt, sega kolor med knapriga nötter.

Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 3 dl socker
  • 1½ dl mörk sirap
  • ½ dl kakao
  • 1½ msk vaniljsocker
  • 1 dl skalade blandade nötter, tex. hasselnötter och valnötter
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser utom nötterna, i en tjockbottnad kastrull och låt koka ca 20-35 minuter under omrörning. Låt koka till 125 grader eller gör ett kulprov såhär: Droppa lite kola smet i ett glas med kallt vatten. Om smeten går att forma till en seg kola så är den klar.
    2. Hacka nötterna grovt och blanda ner i kolasmeten. Häll ut smeten i en liten form, ca 15x20 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt stelna en kort stund och skär kolan i bitar. Slå ev in i smör- eller cellofanpapper.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben