Mörk chokladmousse med Licor 43

Serverar: 6 portioner

Tid: 6 timmar 20 minuter

Mums..en av mina många favoriter, när det gäller chokladmousser. Perfekt att förbereda dagen innan fest.

Ingredienser

  • 4 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 300 g mörk choklad
  • ska vara bitter, gärna minst 85%
  • 4 äggulor
  • 2 dl starkt kaffe
  • Till servering
  • 1-1½ msk licor 43
  • Instruktioner

    1. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och vispa tills äggvitan är vit, blank och styv. 2. Smält chokladen i en kastrull över vattenbad. 3. Vispa ihop äggulor och kaffe i en bunke över vattenbad på svag värme till en tjock smet. Rör ner den smälta chokladen. Vänd sist försiktigt ner äggvite vispet. 4. Fördela i 6 portionsformar och ställ svalt att stelna i minst 6 timmar eller över natten. Vid servering slås 1-1½ msk licor 43 över moussen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    it00_mbj 8 juli 2009

    Här kommer en jättegod chokladmousse som inte alls är mäktig utan perfekt till jordgubbar. Vi fick den igår hos Viktor och Mirja fast utan sprit. Supergott m chokladsmaken till färksa jordgubbar!!! :) De serverade grädden i en separat skål men den klarar man sig utan tror jag.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben