Serverar: 6 portioner
Tid: 6 timmar 20 minuter
Mums..en av mina många favoriter, när det gäller chokladmousser. Perfekt att förbereda dagen innan fest.
1. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och vispa tills äggvitan är vit, blank och styv. 2. Smält chokladen i en kastrull över vattenbad. 3. Vispa ihop äggulor och kaffe i en bunke över vattenbad på svag värme till en tjock smet. Rör ner den smälta chokladen. Vänd sist försiktigt ner äggvite vispet. 4. Fördela i 6 portionsformar och ställ svalt att stelna i minst 6 timmar eller över natten. Vid servering slås 1-1½ msk licor 43 över moussen.
Här kommer en jättegod chokladmousse som inte alls är mäktig utan perfekt till jordgubbar. Vi fick den igår hos Viktor och Mirja fast utan sprit. Supergott m chokladsmaken till färksa jordgubbar!!! :) De serverade grädden i en separat skål men den klarar man sig utan tror jag.