Mörk chokladtårta

Mörk chokladtårta

Ingredienser

  • Tårtbotten
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 100 g mörk choklad (med hög kakaohalt)
  • 2 dl grovt hackade hasselnötskärnor
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 75 g smör
  • Chokladkräm
  • 2,5 dl vispgrädde + lite socker
  • 150 g mörk choklad (med hög kakaohalt)
  • 2 ägg
  • 1-2 msk konjak, whisky eller kaffe
  • Instruktioner

    1. Smöra och mjöla en rund kakform ca 24 cm i diameter. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker poröst. Smält chokladen i vattenbad och blanda ner den i smeten. Rör ner hackade nötter, vetemjöl, bakpulver och till sist det smälta smöret. Grädda kakan långt ner i ugnen ca 25 minuter. Kakan ska vara lite kladdig inuti.
    2. Chokladkräm: Skilj ägggulor och vitor åt. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa grädden med lite socker. Smält chokladen i vattenbad. Rör ner en ägg-gula i taget i chokladen. Tillsätt lite av konjak, whisky eller kaffe (det går bra med lite vatten också om man bara vill ha "ren" chokladsmak)i taget och rör tills att chokladen är smidig. Rör därefter ner chokladsmeten i grädden. Vänd till sist ner äggvitorna.
    3. Bred chokladkrämen på och runt om den avsvalnade kakan. Toppa eventuellt med lite riven choklad på toppen. Ställ tårtan kallt. Voila! Supergod som den är eller med jordgubbar till. Rekomenderas varmt till alla som älskar mörk choklad!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    ikketorsken 7 februari 2008

    Chokladtårtan blev underbart god. Det var lättare att stryka på chokladkrämen när den stelnat under natten.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben