Mörk dröm med mint
Mustig chokladsmak med eftersmak av mint
Ingredienser
400 g Maryland cookies med mörkchoklad
100 g smör, rumsvarmt
200 g mörk choklad
400 g färskost, typ Philadelphia
1 ¼ dl strösocker
1 msk vetemjöl
2ägg
½ tsk salt
12 bitar after eight
Till dekorationen
Färska jordgubbar
Instruktioner
Mixa kakor och smör i matberedare. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant ( ca 24 i diameter.)
Smält chokladen i vattenbad. Blanda färskost med socker, mjöl, ägg och salt i en bunke. Rör ner den smälta chokladen.
Lägg ner after eight i bitar. Häll smeten över kexsmulorna i formen.
Grädda i 175 grader varm ugn i 40-50 min eller tills smeten stannat.
Låt svalna. Garnera med jordgubbar före serveringen
Liknande recept
Mörk tårtbotten
Grön-röd dröm
10
Mörk chokladkaka
1 h
5-6
1
Rabarbermousse med mörk choklad
5
2 h 30 min
8
Vit och mörk chokladcheesecake
5
3 h
10
1
Rosa dröm
4
2
Vinterfudge med mörk choklad
5
1
Nougat cheesecake med mörk choklad
5
1 h
10-12
Vit och mörk chokladmousse
4.3
8
9
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!